Guvernul pregătește liberalizarea bacșișului

27
Guvernul vrea o „trasparentizare” a bacșișului. Premierul Florin Cîțu este de părere că, în cazul de față, este vorba despre efecte directe și indirecte și și-a arătat intenția de a discuta și cu angajații HoReCa cu privire la această măsură.

Florin Cîțu vrea „o transparentizare a bacşişului”, însă nu s-a exprimat foarte clar în ceea ce privește impozitarea acestuia. Șeful Guvernului susține că, în situația de față, trebuie luate în calcul și efectele asupra angajaților din industrie.

Declarațiile premierului vin în contextul în care reprezentanții HoReCa au propus impozitarea bacșișului cu 10%, această măsură contribuind la buget cu cinci milioane de lei anual. Astfel, au mai transmis reprezentanții HoReCa, angajatorii ar putea oferi și salarii mai mari.

Nu este prima dată când autoritățile politice din România discută despre astfel de măsuri. După ce, în anul 2015, Eugen Teodorovici a anunțat că renunță la impozitarea bacșișului, ministrul a revenit la ideea din trecut, la cererea operatorilor din turism, în anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ