Guvernul are înlocuitor pentru Raed Arafat, dar se teme să îl schimbe. Cine ar putea să îi ia locul

313

Radu Zamfir, medicul care a supravieţuit accidentului aviatic din Apuseni, e favorit pentru a-l înlocui pe Raed Arafat în fruntea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), însă liberalii ezită să facă mutarea de teama reacţiilor negative din societate.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), condus de Raed Arafat încă din timpul guvernării Ponta, se află în subordinea Ministerului de Interne. Radu Zamfir a făcut parte din echipa medicală care s-a prăbuşit cu avionul în Munţii Apuseni, în urmă cu şase ani. În luna decembrie, Marcel Vela, ministrul de Interne, l-a numit pe Zamfir consilier onorific, mutare apreciată de opinia publică. În paralel, medicul ocupă şi funcţia de şef al Agenţiei Naţionale de Transplant. Acum, Marcel Vela ar vrea să-l promoveze în locul lui Arafat, la şefia DSU, tot la presiunea societăţii civile.

În toamnă, au apărut noi imagini cu intervenţia ratată de la Colectiv, iar  Raed Arafat a fost acuzat că a ţinut probele ascunse. Arafat a negat şi a refuzat să demisioneze. De altfel, medicul Raed Arafat, apropiat de PSD, le-a transmis liberalilor că nu va pleca de bunăvoie din funcţia de secretar de stat în MAI, ci doar prin demitere. Surse din conducerea PNL susţin că părerile sunt împărţite în partid. Pe de o parte, Guvernul ar da o lovitură de imagine prin schimbarea lui Arafat cu Radu Zamfir, care ar pica foarte bine în an electoral. Pe de altă parte, liderii PNL se tem că susţinătorii PSD ar mobiliza proteste împotriva Guvernului Orban dacă Arafat ar fi destituit.

Cine e Radu Zamfir Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică şi chirurgie oncologică şi deţine o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan. De-a lungul carierei sale dedicate activităţii de transplant. Medicul a fost numit la începutul lunii martie în funcţia de şef al Agenţiei Naţionale de Transplant de Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii. Mai mult, Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ