Guvernul a aprobat transferarea Pădurii Verzi la Primăria Timișoara

1833
Guvernul a aprobat, la ultima ședință, transferul cu titlu gratuit al Pădurii Verzi din patrimoniul Romsilva în cel al Primăriei Timișoara. Autoritățile locale au obligația legală de a transforma zona în parc.
Astfel, municipalitatea preia o suprafaţă de 585,57 de hectare din Pădurea Verde, la care se adaugă 50 de hectare pe care le are deja în administrare. Potrivit Legii 220/2018: ”se pot transmite, cu titlu gratuit, unele suprafețe de fond forestier din grupa I funcțională – vegetația forestieră cu funcții speciale de protecție, subgrupa 1.4.b. – păduri constituite în zone verzi în jurul localităților incluse în intravilan și subgrupa 1.4.a. – păduri special amenajate în scop recreativ (păduri-parc) din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale, în scopul realizării amenajărilor necesare pentru realizarea pădurilor-parc.”
După ce toate documentele vor fi întocmite, Primăria Timișoara are la dispoziție 5 ani pentru a trasforma pădurea în parc. Aici vor apărea și piste pentru biciclete și, potrivit declarațiilor autorităților, Grădina Zoologică va fi extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.