Gulliver a fost darnic cu Teatrul Merlin din Timișoara

680

Teatrul „Merlin” continuă să adune premii cu spectacolul Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, regia artistică Toma Hogea, scenografia Eugenia Tărășescu Jianu, muzica Anda Tăbăcaru Hogea.

Echipa de la „Merlin” s-a întors cu premii de la Galați! Teatrul timișorean a participat la cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, eveniment desfăşurat timp de o săptămână în orașul de pe Dunăre, cu spectacolul “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”. Juriul, alcătuit din prof. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru – preşedinte, Ilie Zanfir (directorul Bibliotecii „V.A Urechia”) şi Mihai Gruia Sandu, actor şi regizor, i-a ales pe timișoreni printre premianți.

Astfel, Teatrul pentru copii și tineret „Merlin” Timișoara a câștigat Premiul pentru promovarea basmului cult românesc, cu spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, regia Toma Hogea. De asemenea, actrița Maria Gornic a câștigat Premiul pentru mânuire, răsplată a rolurilor Baba, Bătrâna și Ghionoaia din același spectacol. Celelalte premii importante ale ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” au ajuns la Bucureşti, Galați și Alba Iulia.

LĂSAȚI UN MESAJ