Grupuri de migranți, descoperite la granițele cu Ungaria

27

Paisprezece migranți sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, după ce au fost prinși la frontierele cu Ungaria. Cei mai mulți transfugi au fost opriți la vama Vărșand, 12, iar la Nădlac au fost depistați alți doi.

”În data de 23.08.2019, în jurul orei 02.50, în cadrul unei acţiuni declanşate pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand – județul Arad au observat, în zona de responsabilitate, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei”, transmit polițiștii de frontieră din Arad.

Persoanele au fost oprite la aproximativ 500 de metri față de linia de frontieră și conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Grupul era format din douăsprezece persoane, cetăţeni din Somalia și Irak, şase femei şi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Și polițiștii de la Nădlac au reținut două persoane care încercau să ajungă înn Ungaria, pe jos.

”În data de 22.08.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – județul Arad au observat pe timpul executării misiunilor specifice în zona de responsabilitate, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei. Imediat a fost declanșată o acțiune în urma căreia cele două persoane au fost oprite la aproximativ 5 m față de linia de frontieră și conduse la sediul sectorului pentru cercetări”, mai spun polițiștii.

Cei doi migranți sunt din Irak, bărrbați în vârstă de 16, respectiv 35 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ