UPDATE: Grupare de trafic de migranți din vestul țării, destructurată de DIICOT

52
O grupare de trafic de migranți a fost destructurată, marți dimineața, în urma mai multor percheziții în Timișoara și în județul Timiș. Mai multe persoane vor fi audiate la sediul DIICOT din orașul de pe Bega.
Din primele informatii, traficanții transportau migranți din Serbia în Ungaria. Aceștia erau cazați în diferite locații din județul Timiș și plăteau zeci de euro pentru a li se asigura tranzitul. Liderul grupării ar fi încercat să fugă din țară și a fost prins la vamă.
Update: Gruparea este acuzată și de trafic de droguri
Apar noi date despre activitatea grupării de trafic de migranți din Timiș, destructurată marți dimineața. Potrivit DIICOT, membrii acesteia se ocupau și cu vânzarea de droguri de mare risc. Au fost făcute 20 de percheziții și ele s-au extins și în județele Hunedoara, Gorj și Sibiu. În locuințele suspecților au fost găsite comprimate ecstasy.
„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2020, pe raza județului Timiş s-a constituit şi a acţionat în mod coordonat un grup infracţional organizat, specializat în activităţi infracţionale pe linia traficului de migranţi, constând în introducerea frauduloasă în România din Serbia a unor grupuri de migranţi provenind din zona asiatică şi Orientul Mijlociu, urmată de facilitarea trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei cu Ungaria, prin diferite zone de pe raza județelor Arad, Bihor şi Satu Mare, în vederea deplasării migranţilor către statele din vestul Europei”, a explicat DIICOT.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi conduse, în vederea audierii 17 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ