Grup de migranți, descoperit într-un microbuz. Șoferul a luat-o pe arătură să scape de polițiști

21
Un grup de 12 migranți a fost descoeperit într-un microbuz, în apropiere de granița cu Serbia. Polițiștii din Moravița l-au luat în vizor, dar șoferul vehiculului a încercat să scape, luând-o pe arătură.
”În data de 20.11.2019, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Moraviţa – judeţul Timiș au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri pe comunicația DN 57, localitatea Gherman, un microbuz de culoare albă care se deplasa dinspre localitatea Lăţunaş, spre Moraviţa. La observarea echipajului de poliţie, şoferul microbuzului a virat pe un drum lăturalnic, pentru a evita controlul, îndreptându-se spre localitatea Percosova. Imediat, s-a declanşat o acţiune specifică, iar la ora 07.00 microbuzul a fost oprit în localitatea Roviniţa. În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau douăsprezece persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, fapt pentru care toţi au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări”, aflăm de la polițiști.
Șoferul microbuzului este un cetăţean român în vârstă de 32 de ani, iar cei doisprezece migranți sunt cetățeni din Afganistan, dintre care 11 adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani și un minor, în vârstă de 15 ani. Conducătorul auto a declarat că intenționa să conducă persoanele respective în apropierea frontierei cu Ungaria, în schimbul sumei de 1.000 de euro.
Cetățenii afgani au fost preluaţi de cetăţeanul român, din apropierea frontierei cu Serbia şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia.
”Cercetările sunt efectuate de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, cetăţeanul român fiind cercetat pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii afgani pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Menţionăm faptul că, «fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod penal)»”, mai transmite Poliția de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ