Gropile din asfalt se măsoară cu pix-ul. Modelul CNAIR, preluat de Pro Infrastructură

93

Membri Asociației Pro Infrastructură cer din nou deschiderea lotului III din autostrada Lugoj – Deva, folosind ironia. Aceștia au preluat modelul CNAIR de a măsua gropile cu un pix și l-au aplicat pe DN68A, drumul national parallel cu segmentul de șosea rapidă, pentru a arăta cât este caest de periculos și cât de necesari sunt cei 21 de kiloemtri de autostrada care sunt ținuți închiși.

„După manipularea grosolană de miercuri, când Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat în mass media o fotografie cu o crăpătură în asfalt „măsurată” cu un pix în capătul vestic al lotului 3 al A1 Lugoj-Deva, un membru al comunității noastre a folosit același instrument hi-tech în gropile de pe DN68A, segmentul paralel cu autostrada-muzeu de 21 km. Rezultatele se văd în pozele atașate. Șoferii sunt nevoiți să își riște viața și să-și facă praf mașinile pe cei 25 de km ai DN68A dintre Săcămaș și Holdea: o șosea îngustă cu o bandă pe sens plină de cratere unde poți să dispari cu totul, nu doar să-ți pierzi pixul, cu un trafic infernal înghesuit în coloană croșetând prin curbe foarte periculoase. În continuare cerem răspicat: deshideți autostrada și vă puteți certa/judeca prin instanțe ani de zile”, au transmis membri asociației.

Vă amintim că CNAIR și Ministerul Transporturilor au refuzat să recepționeze segmentul de autostrada și au reziliat contactul cu antreprenorul cțnd lucrările depășiseră 95%. Acum autoritățile se judecă cu fima de constrcții și vor să angajeze un expert care să verifice starea șoselei rapide pentru a vedea ce mai trebuie refăcut. Din păcate aceste operațiuni pot dura chiar și doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ