Gripa mai curmă o viață în Timișoara

528

A mai murit o persoană la Timișoara din cauza gripei. Decesul a survenit, marți, la un bărbat de 70 de ani. Omul nu era vaccinat. Astfel, bilanțul victimelor care au pierit din cauza gripei crește la 27.

Bărbatul era din Timișoara si a murit la Spitalul Județean din oraș. Fusese internat la Terapie Intensivă cu simptome specifice gripei. Analizele trimise la Institutul Cantacuzino au confirmat virsusul gripal de tip A.

Conform raportărilor INSP, săptămâna trecută numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat.

“Ne putem aștepta la o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri în următoarele săptămâni. Am cerut autorităților de sănătate publică locale să monitorizeze evoluția situației epidemiologice la nivel județean. Inspectoratele școlare, vor recomandă triajele epidemiologice zilnice în colectivități – școli, grădinițe, creșe . DSP –urile vor fi informate zilnic asupra numărului de îmbolnăviri depistate, pentru a realiza o evaluare locală și a stabili măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului gripal”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

 

LĂSAȚI UN MESAJ