Grindeanu spune ,,pa” politicii! Cel mai probabil, săptămâna viitoare va deveni președintele ANCOM

2435

Potrivit unor surse de încredere, fostul premier bănățean va primi, săptămâna viitoare, ,,premiul cel mare”, anume președinția Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Fiind vorba de poziție remunerată regește, și de o postură aparent apolitică, deși numirea sa este, evident, una politică, Grindeanu va renunța, pentru cel puțin șase ani, cât ar fi, teoretic, mandatul de șef al ANCOM, la politica de partid. Numirea în această funcție publică i s-ar datora premierului Mihai Tudose, care i-a oferit, în mod public, susținerea sa pentru președinția agenției amintite. Liviu Dragnea a fost, se pare, convins, să accepte numirea lui Grindeanu în fruntea ANCOM.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus marţi, la Parlament, că este de acord cu schimbarea şefului Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) la doar cinci luni de la numire şi nu a negat că la şefia instituţiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă este de acord cu schimbarea preşedintelui ANCOM la numai cinci luni de la numirea în funcţie, Liviu Dragnea a spus că ”răspunsul este da”.

De asemenea, liderul social-democrat nu a negat că viitorul preşedinte al ANCOM ar putea fi chiar fostul premier Sorin Grindeanu, demis în luna iunie prin moţiune de cenzură introdusă şi votată de PSD.

„Din câte ştiu eu, deciziile (de revocare şi de numire – n.red.) nu sunt la pachet. Să ajungem la hotărâre. Dacă mâine (miercuri – n. red.) vine solictarea de la cele două comisii (reunite de buget finanţe – n. red.) în BPR, eu o să solicit colegilor să discutăm în plenul reunit chiar mâine propunerea de revocare”, a declarat Liviu Dragnea.

Miercuri este programată o şedinţa a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului începând cu ora 11:00.

LĂSAȚI UN MESAJ