Grindeanu, măcinat și în prezent de nostalgii răvășitoare! Ce a declarat la Parlament

608

Fostul premier Grindeanu a trecut cu bine de votul colegilor parlamentari. Prezent la comisia care l-a avizat pozitiv ca preşedinte ANCOM, Sorin Grindeanu a făcut o declarație despre situația sa politică.

”Am spus că principala mea dorinţă e să rămân în PSD, dar eu în acest moment sunt exclus. Dacă cumva voi deveni preşedintele ANCOM, contestaţia mea la excludere nu mai are rost. Eu în acest moment sunt apolitic” a declarat Sorin Grindeanu pentru mass-media la intrare.

Cele două comisii au adoptat un raport favorabil privind nominalizarea fostului premier Sorin Grindeanu pentru funcția de președinte al ANCOM. Propunerea a fost adoptată cu 15 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” și o abținere notează hotweek.ro.

Sorin Grindeanu revine în prim plan, cu ajutorul partidului care l-a dat jos din fruntea guvernului. El a fost propus de premierul Mihai Tudose să conduca ANCOM, iar comisiile de specialitate din Parlament s-au conformat. Înlăturat de la Palatul Victoria în urmă cu patru luni chiar de șefii din PSD, Grindeanu s-a prezentat astăzi la votul Parlamentului pentru a ocupa această funcție.

Sorin Grindeanu a declarat, în cadrul audierii sale în comisiile parlamentare pentru postul de președinte al ANCOM, că îndeplinește criteriile pentru această funcție, inclusiv pe cel al neapartenenței la un partid politic, întrucât a fost exclus din PSD.

Să știți că statutul meu în acest moment este apolitic. Nu sunt membru de partid, așa că îndeplinesc unul dintre criterii. Știți foarte bine de ce, fiind exclus în urmă cu vreo patru luni (…) Cred că toată țara știe acest lucru”, a declarat Sorin Grindeanu la audierea sa de către Comisia economică a Senatului și Comisia pentru tehnologia informației a Camerei Deputaților.

La începutul ședinței, senatorul PNL Daniel Zamfir a cerut comisiilor reunite să respingă propunerea încă dinaintea audierii lui Grindeanu.

”Când ați fost demis din functia de prim-ministru la inițiativa PSD s-a spus atunci că sunteți manevrat de niște forțe obscure. De asemenea, dumneavoastră ați spus despre președintele partidului că joacă tenis cu sistemul, că a pupat ghipsul sistemului și așa mai departe. Din punctul meu de vedere, în această situație cred că nu puteți ocupa această funcție, indiferent că ați avut dumneavoastră dreptate sau președintele partidului. Funcția de președinte ANCOM este o funcție extrem de importantă, ori dacă dvs. sunteți manevrat de forțe obscure, este o situație extrem de gravă”, a declarat Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice din Senat.

Cererea lui Zamfir a fost respinsă, iar apoi Grindeanu și-a prezentat parcursul profesional. ”Nu am niciun fel de teamă și nu am cu ce a mă ascunde și nu am de ce să-mi fie rușine”, a precizat Grindeanu, referindu-se la spusele lui Zamfir.

Grindeanu a mai afirmat că Adrian Diță, care a demisionat din funcția de președinte al ANCOM, ”a ales decizia corectă, aceea de a demisiona, neexistând o procedură legală pentru a fi demis”. ”Una din cauzele pentru care a răvășit această instituție a fost îndepărtarea a peste 30 de specialiști”, a comentat. fostul premier.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ