Grindeanu îi cere lui Novak “măsuri urgente”, după ce naționala de hochei a cântat imnul secuiesc la meciul cu Ungaria

44

Ministrul Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, i-a cerut ministrului Sportului, Eduard Novak (UDMR) să ia măsuri „urgente” după ce naționala de hochei a României a cântat imnul secuiesc la meciul cu Ungaria.

„Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc”, a scris Grindeanu pe Facebook.

„Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlați factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil”, a continuat el.

„Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! Respect celor trei jucători români care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă”, a mai scris Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ