Grindeanu a cheltuit din banii ANCOM 1 milion de lei în Dubai. Cum s-a ”răsfățat” fostul premier

1695

Sorin Grindeanu aruncă cu bani în stânga şi-n dreapta. Nu cu ai lui, ci cu ai instituţiei pe care o păstoreşte. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a dat nu mai puţin de un milion de lei pentru o excursie în Dubai. Excursie de care, sub pretextul promovării candidaturii României la Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, s-au bucurat 25 de oameni aleşi pe sprânceană, informează B1 TV.

25 de persoane au promovat anul acesta, timp de trei săptămâni, în Dubai, candidatura României la Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, cel mai important for internațional care reglementează acest domeniu.

Iar costurile au fost pe măsură: peste un milion de de lei. O masă tradițională pentru 1.000 de persoane, un program cultural artistic cu specific românesc, materiale promoționale tipărite și cadouri au fost cheltuieli decontate din bugetul ANCOM, instituţie condusă de Sorin Grindeanu.

Astfel, recepţia de susţinere a candidaturii a costat peste 600.000 de lei, din care doar masa 300.000, onorariul artiştilor care au acompaniat candidatura României, căci deh, fără muzică nu se poate, alte 150.000, iar spaţiul şi aparatura încă vreo 150.000.

 Nici la cadouri şi materiale promoţionale nu s-au zgârcit. În total s-au dat alte 140.000 de lei, plus transportul acestora încă 90.000.

În plus, cei 25 de oameni care au reprezentat România au cheltuit pe cazare şi transport încă aproape 350.000 de lei.

Măcar rezultatul a fost unul bun. De milionul cheltuit ne-am ales cu al șaptelea mandat consecutiv în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.

România a fost votată de 137 de state membre dintre cele 179 prezente, obținând în premieră primul loc în cadrul Regiunii Europa de Est și Asia de Nord, unde șapte țări au candidat pentru cinci locuri. Celelalte patru ţări din regiune care au prins locuri în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor sunt Federația Rusă, Polonia, Azerbaidjan și Republica Cehă.

sursa – psnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ