Grevă în primăriile din Timiş. Salariaţii au oprit lucrul cu publicul

144

În primăriile din Timiş nu se lucrează. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Publică Locală a decis să întrerupă lucrul, marţi, 12 iulie, pe toată durata programului. Asta pentru că funcţionarii sunt nemulţumiţi de salarizare, dar şi de alte lipsuri din sistem.

„În judeţul Timiş au intrat în grevă 61 de primării. De ieri (n.r. luni) s-au mai adăugat localităţile Făget, Boldur, Gottlob şi Voiteg. Aici se ţine grevă”, a spus Tiberiu Negrei, liderul sindicatului din Timiş.

Protestul funcţionarilor publici vine după ce negocierile sindicaliştilor cu Ministerul Muncii au eşuat. Bugetarii cer majorarea cu 25% a salariilor de bază ale funcționarilor publici și a personalului contractual din administrația publică locală, acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru și acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații din administrația publică locală.

De asemenea, în 5 iulie a fost organizată prima formă de protest. Atunci, 51 de primării au intrat într-o primă grevă, de doar o oră la începutul programului de lucru. Acum, în total, peste 1.200 de persoane care muncesc în administraţiile publice locale din Timiş au întrerupt activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ