Greva generală în sănătate nu va avea loc și la Timișoara. De ce?

280

Luni, sindicaliștii au intrat în grevă generală, nemulțumiți de modul în care sunt tratați angajații unităților sanitare. Asistente, medici, brancardieri, angajați ai spitalelor și ai altor unități sanitare se luptă pentru dreptatea legii. În urmă cu aproximativ o lună, au anunțat oficial, după mai multe discuții cu Ministerul Sănătății, că nu vor renunța, până când majorarea salariilor va fi modificată, declară președintele SANITAS Timiș, Livius Cârstea.

La nivel național, în unitățile sanitare, greva susținută de sindicaliști a început încă de la ora 7. În județul Timiș, însă, nu va avea loc nici o astfel de grevă. Motivul?
Președintele SANITAS, Livius Cârstea, a declarat că în județul Timiș nu s-au putut îndeplini condițiile impuse de către stat. Astfel că din 2.223 de semnături adunate de la sindicaliști, 1.041 sunt semnături a celor care nu fac parte din sindicat. Una dintre regulile de bază a acestei manifestații este de a se îndeplini numărul necesar de semnături, în condițiile de 50% plus 1 semnăură.

”Dacă nu ai îndeplinit condițiile legii, nu poți întreprinde astfel de acțiuni. Noi reprezentăm o uniunie județeană, cu un contract colectiv de muncă”, adaugă Livius Cârstea.

Totodată, spune președintele SANITAS Timiș, datorită acestui fapt, mai mulți reprezentanți ai mediului sanitar, precum asistența socială, TESA, asistentele și medicii din școli, grădinițe, greșe, și responsabilii sănătății publice, vor avea de acceptat consecințele.
Cu mai multe detalii, va reveni, președintele SANITAS, Livius Cârstea, din județul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ