Grevă de avertisment la Filarmonica de Stat din Arad

55

Majoritatea angajaţilor Filarmonicii de Stat Arad au intrat în grevă de avertisment, marţi, nemulţumiţi că nu avansează negocierile cu managerul instituţiei pentru semnarea noului contract colectiv de muncă.

Preşedintele Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad, Mihai Dogaru, a declarat că 75 de angajaţi din cei 104 ai instituţiei au oprit lucrul, în semn de protest după ce managerul instituţiei, Doru Orban, ar fi suspendat negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

„Managerul a sistat negocierile încă din 24 mai pentru că el a plecat în Italia. Deja de patru ani aşteptăm să avem un nou contract colectiv de muncă, dar suntem sfidaţi. Vom consulta membrii sindicatului şi vom decide dacă e cazul să mergem mai departe cu o grevă generală, în funcţie de ce se va întâmpla“, a declarat Dogaru.

El a precizat că în noul contract nu există revendicări de natură salarială ci doar cu privire la organizarea activităţilor.

Ultimul contract colectiv de muncă de la nivelul Filarmonicii de Stat Arad a fost semnat în 2016, iar acesta ar trebui negociat anual sau cel mult la doi ani, conform sindicaliştilor.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ