Grav accident cu români, în Ungaria! Multiple victime, copil mort

933

Încă un grav accident în care au fost implicați români a avut loc vineri seară, 31 august,  în Ungaria. Un bărbat, o femeie și un copil au murit într-un accident după ce un autoturism condus de un maghiar și alte două înmatriculate în România s-au ciocnit în localitatea Cegléd.

Conform  cotidianului Blikk, un șofer maghiar şi-a pierdut viaţa. Celelalte două persoane decedate, între care și copilul, se aflau în una din mașinile românești. Este vorba de un copil de cinci ani care a decedat și o femeia a cărei vârstă nu a fost încă făcută publică.

Din informațiile prezentate de presa maghiară alți trei români au fost grav răniți. La locul impactului a fost nevoie şi de intervenţia a 5 echipaje de descarcerare.

Deocamdată, nu se cunoaște cauza accidentului. Persoanele rănite au fost transportate la spital.

MAE a confirmat producerea tragediei și a transmis un comunicat de presă:

”Ambasada României la Budapesta urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs în dimineața zilei de 31 august 2018, între localitățile Cegled și Albertirsa, incident soldat cu decesul a doi cetățeni români și rănirea altor trei.

Imediat după semnalarea cazului, misiunea diplomatică a întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la identitatea persoanelor decedate și starea de sănătate a celor rănite.

Conform datelor obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului doi cetățeni români au decedat, alți trei fiind răniți. Persoanele rănite au fost transportate, în stare gravă, la o unitate medicală din zonă, pentru îngrijiri.

O echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei s-a deplasat în zonă, pentru a acorda asistență consulară.

De asemenea, ambasada este în contact permanent cu reprezentanții spitalului în care se află cei trei cetățeni români răniți, în vederea obținerii unor informații actualizate privind starea acestora de sănătate.

Ambasada României la Budapesta monitorizează cu prioritate situația, menține legătura cu toate autoritățile locale și acordă asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite.”

sursa text si foto: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.