Grădiniţa privată închisă în vestul țării din cauza salmonellei

182

După ce mai mulţi copii care frecventează cursurile grădiniţei Crescendo Montessori din Oradea au ajuns la spital, iar pentru doi dintre ei analizele au confirmat că sunt infestaţi cu salmonella, administratorii centrului educaţional au decis să închidă porţile.

Aşa cum BIHOREANUL a scris joi, alţi părinţi încă aşteaptă rezultatele analizelor, pentru a afla dacă şi copiii lor au salmonella. În total, zece copii care frecventau cursurile acestui centru au ajuns la spital, în ultima săptămână, cu stări de vomă şi febră.

„De luni am suspendat temporar activitatea centrului. E adevărat că mai mulţi părinţi au anunţat că vor să-şi retragă copiii, aşa că trebuie să facem o analiză din punct de vedere financiar. Nu pot să spun dacă suspendarea cursurilor este sau nu definitivă, vom analiza”, a declarat Anca Raluca Pop, directoarea centrului, vineri, pentru BIHOREANUL.

Cert este, însă, că Pop le-a trimis joi seară un mail părinţilor, prin care i-a anunţat că centrul şi-a încetat activitatea. „Tuturor părinţilor care au plătit taxa şcolară în avans li se vor restitui banii în cel mai scurt timp posibil”, se arată în e-mail.

Dezminţiri

Pe de altă parte, Pop a mai declarat BIHOREANULUI că există şi părinţi care au rămas loiali centrului, ba chiar vor să dezmintă acuzaţiile că grădiniţa ar fi anunţat cu întârziere îmbolnăvirile şi nu ar fi reacţionat prompt pentru oprirea fenomenului.

„Acuzaţiile au fost făcute de o singură familie, iar acum comitetul de părinţi şi inclusiv părinţii unuia dintre copiii internaţi vor să transmită un comunicat prin care să se delimiteze”, a spus directoarea.

Aceasta a mai declarat că nu este adevărată informaţia vehiculată joi, şi anume că infestarea ar fi fost declanşată de copilul asociatului ei, care nici n-ar fi fost testat dacă a fost sau nu infestat cu salmonella. „Acest copil a fost bolnav pe 8 iunie, în grupă primele semne au apărut pe 13 iunie. Şi nu este adevărat că asociatul meu şi copilul său nu şi-au făcut analizele”, a mai spus Pop.

Sursă: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ