15.1 C
Timișoara
marți 21 mai 2024

Ghid practic pentru alegerea salopetelor de bebeluși potrivite

O salopetă pentru bebeluși călduroasă și rezistentă la intemperii este o necesitate pentru a-ți menține copilul cald și uscat în lunile de primăvară, toamnă și iarnă. În acest ghid, vei descoperi tot ce trebuie să știi despre salopete pentru bebeluși și ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi o salopetă.

Pentru a alege salopeta potrivită, trebuie să iei în considerare:

  • vremea;
  • anotimpul;
  • nevoile și
  • vârsta copilului.

În general, există două tipuri diferite de salopete pentru copii:

  1. una groasă, căptușită (salopete de iarnă) și
  2. una subțire, impermeabilă (salopete pentru primăvară și toamnă).

Salopetele de iarnă sunt perfecte pentru joaca în aer liber pe zăpadă și frig, în timp ce salopetele mai subțiri sunt mai potrivite pentru joaca în aer liber pe ploaie și vânt.

Când ar trebui să alegi salopete pentru bebeluși subțiri, impermeabile sau de iarnă?

Salopeta subțire

Este o versiune mai moale și mai flexibilă a îmbrăcămintei impermeabile, care este rezistentă la vânt, cu uscare rapidă și hidrofugă, dar nu complet impermeabilă. Softshell este potrivit pentru majoritatea activităților în aer liber și a vremii, cu excepția vremii aspre și a burniței.

Salopeta impermeabilă

O salopetă impermeabilă este perfectă pentru copiii activi cărora le place să alerge sau să stea afară când este puțin mai cald. Este respirabilă, durabilă, impermeabilă și bebelușii se pot mișca liber în ea. Funcția sa principală este de a proteja de ploaie și vânt, dar nu este căptușită ca o salopetă de iarnă, așa că dacă afară este frig, ar trebui să adaugi un strat de haine călduroase dedesubt, preferabil din lână.

Salopete de iarnă

Salopetele de iarnă sunt cea mai bună opțiune dacă afară este foarte frig. Alege o salopetă căptușită corespunzător, cu o impermeabilitate înaltă pentru a rezista zăpezii și nămolului. Avantajul unei salopete de iarnă este că nu trebuie să adaugi alte straturi de încălzire dedesubt, ceea ce face puțin mai ușor să-ți îmbraci și să îți dezbraci bebelușul.

Ce caracteristici ar trebui să cauți la o salopetă pentru bebeluși?

Funcționalitatea este cheia, așa că uită-te după detalii precum glugă detașabilă, potrivire perfectă, mobilitate, întindere și spațiu pentru picioare. Bebelușul tău ar trebui să se simtă confortabil și liber să alerge și să se joace.

Căptușită sau nu

Zilele reci de iarnă cu zăpadă și vânt necesită o salopetă călduroasă și căptușită. În toamnă și primăvară, este suficientă o salopetă mai subțire, impermeabilă, care poate rezista ploii ușoare și în care bebe se poate juca în cutia de nisip.

Reflectorizantă

O salopetă cu zone reflectorizante este un avantaj clar, astfel încât bebelușul tău este foarte vizibil în lunile întunecate de iarnă.

Curele pentru picioare

Un detaliu important atunci când alegi salopeta pentru bebelușul tău este să te asiguri că are curele pentru picioare pentru a preveni pătrunderea nisipului și umezelii în pantofi.

Glugă detașabilă

Este important ca gluga să fie detașabilă și să se desprindă singură dacă bebelușul tău rămâne blocat în ea în timp ce se cațără în copaci sau pe un cadru de cățărat. Unele glugi pot fi reglate ca mărime, astfel încât să nu atârne prea mult. Glugile cu garnitură de blană sunt populare și pot funcționa bine pentru a proteja fața de vânt și zăpadă.

Buzunare

Salopetele de iarnă cu buzunare nu sunt doar o trăsătură apreciată de copii, cărora le place să își poată pune micile obiecte acolo. Părinților le plac, de asemenea, buzunarele care pot ține mănuși suplimentare sau un pachet de șervețele.

Fermoare și nasturi

Îmbrăcatul și scoaterea salopetelor de iarnă poate fi un proces greoi și consumator de timp. Caută modele cu nasturi și un fermoar care să poată fi descheiat cu ușurință pentru a le pune și dezbrăca ușor. De asemenea, este important ca fermoarul să fie protejat de o țesătură moale la gât pentru a evita frecarea.

Respirabilitate

În funcție de activitate, salopeta trebuie să fie suficient de respirabilă.

 

Alte subiecte :

Citește și :