Gerul se instalează încet, dar sigur, în Banat. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

7828

Meteorologii estimează în următoarele două săptămâni o vreme relativ normală pentru această perioadă, cu valori termice în mare parte pozitive pe timpul zilei, respectiv cu temperaturi nocturne de sub zero grade, în timp ce precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse, la nivel național, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă în intervalul 4 – 17 decembrie.

Vremea în Banat

În Banat, valorile termice diurne vor marca o creștere treptată până spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, când se vor apropia și vor depăși ușor pragurile caracteristice acestei perioade, cu maxime în jurul a 8 — 10 grade. Sâmbătă și duminică vor marca o scădere ușoară, cu o revenire timidă la începutul celei de-a doua săptămâni, precedată de un proces de continuă răcire, astfel că spre sfârșitul intervalului, maximele vor atinge valori de 4 — 6 grade. În ce privește evoluția valorilor nocturne, acestea se vor menține sub pragul de îngheț în primele nopți din săptămână, cu valori medii cuprinse între—4 și—2 grade. Primul weekend al intervalului va aduce o influență mai caldă, ce va determina valori ușor pozitive, însă finalul celei de-a doua săptămâni va intra pe o tendință de scădere, până în jurul a zero grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la mijlocul primei săptămâni, cât și în cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză, însă cantitățile de apă nu vor fi semnificative.

Vremea în Crișana

În Crișana, primele două zile din interval vor fi caracterizate de o vreme rece, cu maxime în jurul a—2 până la 2 grade, și minime de la—4 la—2 grade. De miercuri, însă, valorile termice vor marca o creștere treptată, până spre mijlocul celei de-a doua săptămâni, perioadă în care se vor înregistra în medie maxime de 7 — 10 grade și minime de la—2 la 2 grade. După data de 13 decembrie, o nouă masă de aer rece va determina scăderea temperaturilor la niveluri apropiate de cele caracteristice celei de-a doua decadă a lunii decembrie, cu maxime de 4 — 5 grade și minime de la—2 la zero grade. Precipitațiile se vor semnala pe spații restrânse și vor fi slabe cantitativ în perioada 4-9 decembrie. După acest interval acestea vor avea o frecvență mai mare, însă în medie nu vor fi însemnate cantitativ.

Vremea la munte

Vremea va fi rece în 4, 5 și 6 decembrie, când valorile termice vor înregistra în medie maxime de la—8 la—6 grade, respectiv minime între—12 și—10 grade. În intervalul 7 — 13 decembrie se estimează o încălzire treptată, astfel că maximele vor atinge medii de 0 — 2 grade și minimele se vor situa între—6 și—4 grade. Intervalul de prognoză se va termina cu un proces de răcire, ce va determina temperaturi de la—2 la zero grade, ziua, și în medie—6 grade noaptea. Vor fi ninsori în cea mai mare parte a intervalului. În primele zile, 4 — 7 decembrie, acestea vor fi slabe cantitativ și se vor semnala cu caracter local, iar în perioada 7 — 9 decembrie aria acestora se va restrânge. Din 10 decembrie frecvența acestora va fi în creștere, se vor semnala pe spații mari și posibil însemnate cantitativ.

LĂSAȚI UN MESAJ