Gaură în bugetul Primăriei Reşiţa, descoperită de Nelu Popa

698

Contractele atribuite direct de autorităţile locale, pe bani mulţi sau puţini, în funcţie de interesele părţilor participante, reprezintă o gaură neagră în toate bugetele locale. Nu face excepţie Primăria Reşiţa, care a pierdut în ultimii 4 ani 20.000 de lei anual din cauza acestor contracte negociate şi atribuite direct.

Neregula a fost descoperită de noul primar al Reşiţei, Nelu Popa, care a găsit două contracte cu firma de telecomunicaţii RCS&RDS pentru instalarea fibrei optice pe stâlpii publici din oraş. Dacă primul contract, din 2000, preciza o chirie anuală de 30.000 de lei, cel de-al doilea s-a semnat, în 2012, la suma de nici 9.000 de lei. Astfel, în ultimii 4 ani în bugetul oraşului au intrat cu câte 20.000 de lei mai puţin.

„Este extraordinar ce s-a întâmplat până acum. De bine, de rău, RCS&RDS a plătit o chirie, deși diferența între contractul din 2000 și acesta este enormă, dar sunt firme care s-au folosit și se folosesc în continuare de stâlpii de tramvai și nu plătesc un cent la primărie. Așa ceva nu este posibil! Vom analiza fiecare caz în parte și vom lua măsurile ce se impun“, a declarat primarul Ioan Popa.

Pe stâlpii fostului tramvai au fost identificate până în prezent rețele ale altor trei firme.

LĂSAȚI UN MESAJ