Gata cu țurțurii! Un timișorean a inventat o mașinărie care le vine de hac

372

Țurțurii nu vor mai reprezenta un pericol pentru trecători. Asta pentru că inventatorul timișorean Remi Rădulescu a realizat un dispozitiv de tăiat țurțuri, care ar putea intra în producția de serie chiar în acest an. Prototipul, o mașină care are o pompă de presiune, o tijă reglabilă și alte câteva componente mecanice și electrice, a fost brevetat anul trecut, este ușor de manipulat și ieftin de întreținut, spune Remi Rădulescu pentru Radio Timișoara.

Pompa aspiră și refulează apa la 100 de atmosfere spre țurțurii care se formează șa ștreașinile caselor. Deci funcționează cu apă sau cu clorură de calciu și nu consumă curent. Cel mai mare avantaj este că poate fi folosită în spații înguste, acolo unde utilajele pompierilor nu intră. Lucrează la o înălțime de opt metri și de pe un balcon țurțurii pot fi eliminați foarte ușor.

Remi Radulescu lucrează în prezent la perfecționarea aparatului, pentru a-i scădea prețul de producție de la 500 la 300 de euro. Numărul de invenții pe care le-a patentat timișoreanul până în prezent este de 12, unele fiind premiate la Salonul Internațional Geneva.

LĂSAȚI UN MESAJ