Gata cu teroarea! Amenda pentru lipsa rovinietei, prescrisă dacă șoferul nu este informat în 4 luni de la contravenției

1213

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege potrivit căruia șoferii care circulă fără rovinietă nu vor putea fi sancționați în intervalul cuprins de la data săvârșirii infracțiunii și până la data comunicării acesteia, iar amenda se prescrie dacă șoferul nu e informat timp de 4 luni.

”Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a adoptat azi cu unanimitate de voturi un proiect de lege care modifică Ordonanța 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețelele de drumuri naționale din România. Modificarea legislativă se impunea având în vedere că norma nu era suficient de clară, instanțele interpretând în mod diferit situații reclamate de mulți cetățeni în cazul amenzilor aplicate în mod repetate în lipsa rovinietei”, a declarat deputatul PNL Lucian Bode.

În forma adoptată se arată că șoferii nu mai pot fi sancționați în intervalul cuprins de la data săvârșirii infracțiunii și până la data comunicării acesteia. Totodată apar modificări și în ceea ce privește prescrierea sancțiunii.

”Aplicarea sancțiunii se prescrie în termen de patru luni de la data săvârșirii faptei, procesul verbal de constatare a contravenției se transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenției, iar intervalul de la data săvârșirii contravenției până la data comunicării procesului verbal nu se mai poate aplica altă sancțiune”.

De asemenea, procesul verbal nu mai trebuie să fie însoțit de fotografii doveditoare.

Legea intră în vigoare la șasa luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ