Gala Sportului Timișorean 2015, la final de martie…

240

Primăria Timișoara a găsit bani pentru a premia rezultatele sportive ale anului 2015 abia la sfârșitul lunii martie. Gala Sportului s-a desfășurat marți după-amiaza, evenimentul având alocat un buget de 300.000 de lei.

Gala Sportului Timișorean 2015 a avut loc la începutul primăverii din cauza problemelor cu care Consiliul Local a găsit fondurile de premiere. Într-un final 300.000 de lei au fost redirecționați de CL pentru premiere celor mai importante performanțe ale anului trecut. Asta a dus însă la dublarea cu mai multe evenimente sportive și a generat o serie de absențe ale sportivilor de la premiere.

Premiile au fost acordate de viceprimarul Dan Diaconu, după modelul anilor trecuți, respectiv cu nominalizări și premii de excelență. S-au evitat astfel controversele legate de întocmirea unui top.

Au fost subliniate totuși cele mai importante rezultate care, așa cum era de așteptat, au fost identice cu cele ale topului Consiliului Județean. Echipa anului a revenit rugbiștilor de la Timișoara Saracens, sportivii anului au fost kaiaciștii  Ioan Povălniceanu și Cosmin Vieru (CS Water Performance), respectiv antrenorul Octavian Ispas.

În rest nominalizările au acoperit toate sporturile, inclusiv squash sau futsal mai puțin cunoscute ca realizări în Timișoara. O categorie aparte a reprezentat-o Special Olympics, respectiv premiile acordate celor mai curajoși dintre sportivi!

Au existat însă și momente penibile, ce le-au scăpat organizatorilor din vedere. Unul ar fi ținerea unui moment de reculegere pentru marea atletă Iolanda Balaș abia după interpelarea antrenorilor și sportivilor. Ciudate și moemntele în care unii sportivi ce apără acum culorile altor cluburi s-au ferit să promită rezultate pe măsură pentru Timișoara și în 2016…

LĂSAȚI UN MESAJ