Gala Excelenţei în Afaceri în An Centenar. Video

164

S-a derulat şi Topul Firmelor din judeţul Timiş pe anul 2017, în an centenar, evenimentul aflându-se la a 25-a ediţie și desfășurânduse într-un cadru feeric, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2017 a reunit 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, au fost evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe cele 7 domenii de activitate, grupe şi clase de mărime, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. Firmele membre CCIAT cu cotizația la zi au primit o bonificație de 10% din punctajul total.

Totodată, 238 firme a căror perseverenţă le-a oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top, în ultimii șapte ani, au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă.

S-a făcut chiar şi o comparaţie între Topul Firmelor din 2016, faţă de cel din 2017:

-Număr firme care au îndeplinit condițiile de eligibilitate: 8.554 vs. 9.169
-Număr firme care au depus bilanțul contabil pentru excercițiul financiar trecut la termenul prevăzut de lege: 28.567 vs. 30.071
– Număr firme clasate pe locurile I, II şi III: 1.767 firme vs. 1.787 firme
– Număr firme distinse cu Trofeul de Excelență: 111 firme vs. 238 firme

Numărul firmelor a crescut an de an şi dacă la prima ediţie a topului, ce a avut loc în 1993, în competiţie au intrat 178 firme, din 9500 care au depus bilanţul contabil, de data aceasta am avut de-a face cu 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071.

Au fost oferite şi momente artistice de excepție, sub genericul „Marea Unire nu se uită niciodată”, de către Corul de fete al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” Timișoara, Corul de copii Cantanti, Fanfara Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, Clubul de Dans Sportiv MAGNUM şi Căluşarii de la Orăştioara de Sus (Jud. Hunedoara).

De asemenea unul dintre invitaţii de TOP ai evenimentului a fost “fruncea” cântecului popular, Tinu Vereșezan.

Întreaga prezentare a programului i-a aparţinut lui Andrei Boroșovici, Director TVR Timișoara.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ