Gala de binefacere a antreprenorilor italieni va aduce mari surprize la Timișoara

71

Pentru a întări faptul că oamenii de afaceri italieni au foarte bune relații comerciale cu mediul economic local, dar și cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, peste o săptămână va avea loc un eveniment de o mare încărcătură umanitară – a noua ediție a galei de binefacere a antreprenorilor italieni din vest a țării.

După cum declară președintele executiv al CCIAT, colaborarea dintre cele două entități economice este îndelungată și fructuoasă de multă vreme. Ca exemplu stă evenimentul ce a avut loc în această vară în Grecia. Misiunea economică timișeană a fost însoțită la Salonic și de reprezentanți ai afacerilor italiene care au mijlocit contacte cu Camera de Comerț Italiană din Grecia. Iar rezultatul imediat și vizibil a fost participarea părții grecești la Forumul de Afaceri Internațional de luna trecută de la Timișoara.

Așa cum a arătat și Vicenzo Moderno, vicepreședinte al Camerei de Comerț a oamenilor de afaceri italieni, colaborarea este mult mai veche și profundă. A mai adus în discuție și misiunea economică comună din Portugalia, cu rezultate la fel de notabile. Mondeno consideră că este de datoria instituției pe care o conduce de a da ceva înapoi țării care îi găzduiește de atâția ani și care le permite să desfășoare afaceri la înalt nivel. Prin astfel de gale, dar și prin alte mijloace, vor să se implice și să ajute pe cei aflați în nevoie.

Sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la București, Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIpR), în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează în data de 21 noiembrie 2019, la Venue Events (Timișoara, str. Divizia 9 Cavalerie nr.62), cea de-a 3-a ediție a „Galei der binefacere a antrreprenorilor italieni”.

Evenimentul are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru susținerea unor cauze caritabile. Spre deosebire de alte evenimente similare, strângerea de fonduri se face prin campanii lansate cu luni bune înaintea evenimentului.
La acestea se vor adauga banii obținuți la Tombola din timpul Galei. Până în prezent a fost adunată suma de 22.000 euro.

Totodată, Monza Metropolitan Hospital din București, al treilea spital al Grupului Monza deschis în România, specializat în efectuarea de intervenţii chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale integrate de înaltă performanţă, oferă suma de 10.000 euro prin servicii medicale în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.
Beneficiarii donațiilor de anul acesta sunt:
– Fundația PARADA din București – o organizatie neguvernamentală al cărei scop îl reprezintă sprijinirea copiilor, tinerilor și familiilor fără adăpost, prin intermediul unor servicii integrate de asistență socială. Încă din 1996, Fundația este prezentă pe stăzile, în canalele, gările și casele abandonate din București, venind în ajutorul copiilor străzii, al copiilor aflați în centre de plasament sau provenind din familii abuzive sau dezavantajate social, al tinerilor și al familiilor în situație de stradă, printr-un complex de servicii integrate: social-educative, medicale, artistice (circ social), sportive (fotbal social) etc.
– Asociaţia IL GIOCATTOLO din Anina-Brădeț – organizație neguvernamentală care are ca scop îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor defavorizați, prin combaterea abandonului școlar. Marea parte a activității asociației se desfășoară în Școala din cartierul defavorizat Brădeţ, renovată prin munca comunității locale.
– Asociaţia CURTEA CULORILOR din Sârbova – organizație fondată în 2011 care oferă sprijin tinerilor ieșiți din orfelinate la 18 ani, ajutându-i să învețe o meserie, să se poată angaja, dar şi să aibă unde locui după împlinirea vârstei de majorat. Asociația a cumpărat două case cu teren agricol și este în curs de construire a unei a treia, unde tinerii desfășoară activități agricole: cultivă legume, fructe și mirodenii și produc brânzeturi după rețete tradiționale din Italia.
– Asociația BETTY & TESSA din Satu-Mic (lângă Lugoj) – organizație neguvernamentală înființată în 2014 care se ocupă cu protecția animalelor abandonate, având un adăpost pentru câini și pisici. CCIpR a ajutat Asociația să achiziționeze echipamente și materiale sanitar-veterinare.

La succesul Galei vor contribui și specialitățile gastronomice pregătite de chef Luigi POMATA, acompaniate de vinurile marchigiane ale cramei Ciu Ciu .
Invitat special în concert: Costel Busuioc
Partener media al evenimentului: TVR Timișoara
Gala de Binefacere a Antreprenorilor Italieni va reuni oficiali ai administrației publice din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, înalți diplomați, reprezentanți de marcă ai comunității de afaceri românești și străine, persoane fizice.

Dacă anul trecut au fost în sală 375 de persoane generoase ce au sprijinit gala, anul acesta deja sunt confirmate 330 de participanți până la acest moment. De asemenea, se știe suma adunată în anul precedent. Au fost circa 21 000 euro, plus alte 4 000 adunate din licitația din timpul galei. Este de menționat că la colectarea de fonduri a fost implicată și o firmă austriacă, deci s-a depășit cadrul firemelor italiene.
Pentru anul acesta a fost „scăpată” o mică indiscreție. Premiul cel mare la tombolă va fi o bijuterie. Dar în rest este un mare secret.
Pentru anul ce vine se mai are în vedere sprijinirea a încă două entități ce se ocupă de cei nevoiași. Una din ele este orfelinatul din Sighetul Marmației, condus de mai bine de 35 de nai, cu multă dăruire, de o călugăriță italiană, care are în grijă copii fără familii.

LĂSAȚI UN MESAJ