Gabriel Oprea, urmărit penal, demisionează din fruntea UNPR. Şi-a nominalizat însă urmaşul

193

Rămâne simplu membru UNPR! Gabriel Oprea a demisionat astăzi din funcția de președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României: a anunţat că rămâne un simplu membru de partid.

„Nu este o decizie ușoară, dar este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului și întregii echipe o șansă în plus în acest an electoral”, a anunţat Gabriel Oprea, într-o scrisoare transmisă membrilor partidului. „…consider că am obligația umană și colegială de a nu permite ca discuțiile ce vizează persoana mea să afecteze imaginea partidului”, a mai precizat Gabriel Oprea, care este urmărit penal de procurorii anticorupţie.

„Interimatul funcției va fi asigurat de Neculai Onțanu, unul din oamenii de bază ai UNPR și un foarte bun cunoscător al organizațiilor din țară. Pentru viitorul președinte al partidului, opțiunea mea este Valeriu Steriu, un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele și un lider cu potențial deosebit. Sigur, decizia va aparține forurilor statutare ale UNPR…”, a declarat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea reaminteşte că, astăzi, UNPR are peste 60 de parlamentari și este al treilea partid parlamentar din România. „A fost o onoare să conduc UNPR și este o onoare să vă fiu coleg”, încheie Gabriel Oprea.

DNA a anunţat miercuri că procurorii de la Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Anchetatorii susţin că, în 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă, și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție.

Astfel, susţine DNA, urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 410.000 lei.

Din august până în octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a acelui autoturism Audi A8.

„Suspectului OPREA GABRIEL i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, a precizat DNA.

Foto: https://www.facebook.com/Gabriel-Oprea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ