Furnici, păianjeni și albine

200

Universitatea de Vest Timișoara, prin Fundația UVT, în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara (Universitatea Populară Timișoara) și cu Primăria Timișoara desfășoară în perioada iunie-decembrie proiectul cultural ,,Conferințele publice de joi seara ale Universității de Vest Timișoara”.

Proiectul face parte din activitățile de responsabilitate social-comunitară prin care sprijinim demersul „Timișoara-capitală culturală europeană 2021”.

În cadrul proiectului, organizatorii îți propun organizarea de conferinţe bilunare susţinute de membrii seniori ai comunităţii academice ai Universităţii de Vest Timişoara, profesori pensionari cu o bogată experienţă şi competenţă ştiinţifică, culturală şi didactică. Conferinţele organizate pot juca rolul unei tribune de dezbatere pe teme de interes cultural, social, local, în care seniorii UVT au  calitatea de oratori și amfitrioni.

Coordonatorul ciclului de conferințe este conf.univ.dr. Adia Chermeleu, de la Departamentul de Științe ale educației – DȘE (adia.chermeleu@e-uvt.ro, tel.0727.751.613), proiectul fiind inițiativa conceptuală a DȘE.

Ciclul de conferințe va debuta în 16 iunie, cu prelegerea suținută de prof.univ.dr. Ioan Biriș, conferință intitulată “Furnici, păianjeni și albine: despre individualism și holism în științele socio-umane”.

Conferințele se derulează în amfiteatrul A01, între orele 18.00-19.30.

Intrarea este liberă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ