Fotoliul de rector al Universității Politehnica din Timișoara, râvnit de doi candidați. Ce-și propun

215

După Universitatea de Vest din Timișoara a venit rândul și Universității Politehnica să-și aleagă noul rector. Alegerile vor avea loc joi, 18 februarie, între orele 08.00 – 18.00, în Sala Senatului UPT. Bătălia pentru funcția de rector al instituției timișorene se dă între doi candidați. Este vorba de Viorel Șerban, actualul rector al UPT, și Ilare Bordeașu, președinte și fost lider al Sindicatului Liber din UPT.

Planul managerial al lui Viorel Șerban „pornește de la experiența de conducere acumulată și propune soluții pentru principalele provocări ale universităților secolului XXI: plafonarea numărului de studenți cu frecvență, creșterea importanței transferului tehnologic și a angajamentului regional, internaționalizarea ca factor determinant în consolidarea poziției unei universități în cadrul diferitelor clasamente, orientarea spre managementul calității totale și guvernanței universitare”.

Pe de altă parte, Ilare Bordeașu și-a propus „creșterea prestigiului UPT prin formarea de specialiști/profesioniști în rândul absolvenților și printr-o atmosferă academică caldă, de prețuire și respect; în două cuvinte: firească și normală”.

Ieri a fost ales și noul președinte al Senatului Universității Politehnica din Timișoara. Și anume, profesorul Radu Vasiu, care a strâns 39 de voturi pentru din cele 66 exprimate, astfel că l-a învins pe Petru Andea.

LĂSAȚI UN MESAJ