FOTO-VIDEO. Sector de drum județean din Timiș, modernizat și inaugurat pentru atragerea turismului

485

Un sector de drum care le cauza probleme șoferilor timișeni a fost modernizat. Reabilitarea este un pas important pentru a atrage turiștii în Timiș, șoseaua traversând o zonă cu potențial. Este vorba despre DJ681, dintre Făget și Drăgsinești.

”Obiectivul se găsește pe traseul drumului județean DJ 681, care asigură legătura DN 68A (Făget) cu localitatea Drăgsinești, cu zona turistică Fârdea (lacul Surduc) și cu DN 6 prin localitățile Fârdea – Hăuzești – Crivina – Criciova. Drumul DJ 681 face parte din rețeaua de drumuri județene a Județului Timiș și este în administrarea Consiliului Județean Timiș”, spun cei de la CJ Timiș.

Lucrările au fost proiectate de SC ALIDO PROIECT SRL și SC POD-PROIECT SRL și executate de asocierea dintre SC TECHNOCER SRL, SC ALIDO PROIECT SRL și SC POD-PROIECT SRL, valoarea totală a lucrărilor executate fiind de 13.778.914,02 lei (fără TVA), fonduri asigurate din bugetul de investiții al Consiliului Județean Timiș Lungimea sectorului de drum pe care au fost executate lucrări este de 10,2 km, iar durata de execuție: 11 luni, din care două luni – durata de elaborare și predare documentație tehnico-economică.

În cadrul proiectului au mai fost realizate: 19 intersecții cu drumurile și străzile laterale, accesele la proprietăți, dispozitive de scurgere a apelor (4.727 m de șanțuri betonate; șanțuri noi de pământ), 11 podețe laterale, 5 podețe transversale casetate, un podeț din dale prefabricate, amenajarea cu dale elastice din cauciuc pe o lungime de 10,8 m a trecerii la nivel cu calea ferată de la km. 0+150, parapet metalic direcțional – 1.055 m, marcaje și plantarea indicatoarelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ