18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

FOTO | Pride TM, marșul celebrării bucuriei și a iubirii

Marșul PRIDE Tm se desfășoară astăzi la Timișoara. În parcul central din Timișoara s-au adunat zeci de tineri îmbrăcați colorat, care militează pentru a avea în mod egal dreptul la bucurie, dar și la celebrarea iubirii la fel ca ceilați dintre noi. 

Printre glume, râsete, șuierături, îmbrățișări și bucurie și claxone, aceștia își flutură pancartele cu mesaje pozitive, cum ar fi „Protejați Dragostea” sau „copiii trans merită să devină adulți”. Aceștia scandează „Drepturi egale pentru fiecare” sau „Existența mea nu-i decizia ta”. 

Zecile de tineri bucuroși țin un steag imens care are culorile curcubeului. Alaiul se îndreaptă spre parcul Regina Maria din Fabric, acolo unnde marșul PRIDE TM va lua sfârșit.

„Ne aflăm la a cincea ediție Pride TM și la al treilea marș organizat în Timișoara. Este o formă de protest pentru că trăim într-o țară din Uniunea Europeană care nu oferă nici o formă de recunoaștere a cuplurilor de același gen, nu are niciun fel de cadru pentru tranziția persoanelor transgender și nu recunoaște diversitatea dincolo de binaritate. În același timp este și o formă de bucurie, pentru că ieșim în stradă cu familiile noastre biologice și alese, cu partenerii și partenerele noastre, cu prieteni noștri”, spun organizatorii Pride TM.

Evenimentul este organizat de Identity. Education și are ca scop conștientizarea publică a diversității de gen, dar și a orientărilor sexuale, dar și legalizarea căsătoriilor de același sex.

Întrebați de ce participă la eveniment, câțiva membrii LGBTQ spun că-și doresc să nu se mai confrunte cu victimizarea socială,  dar și educarea publicului larg cu privire la ce înseamnă anumite spectre de gen.  Un participant bisexual ne-a mărturisit că deși este acceptat de părinții lui, indiferent de orientarea sexuală, aceștia nu au știut ce înseamnă termenul de persoană non-binară până nu au văzut spectacolele eurovizion.

Au fost participanți care au venit să-și susțină prietenii care au o orientare sexuală diferită. Câțiva din aceștia chiar au apreciat faptul că anul acesta la PRIDE Tm n-au existat evenimente deosebite, acte de violență sau hărțuire asupra membrilor comunității LGBT.

La paradă au participat chiar și studenți străini, veniți să-și susțină drepturile, dar și să să celebreze diversitatea.

La încheierea marșului participanții s-au strâns în Parcul Regina Maria, acolo unde aceștia au petrecut timp alături de prietenii lor sau cei dragi.

La marș au participat în jur de 1.500 de persoane, conform informațiilor date de organizatori.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Întreruperea furnizării de apă caldă

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a Municipiului Timișoara, suntem nevoiți...

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital

Un șofer de 66 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Albina și Moșnița Nouă.  Bărbatul s-a izbit...

Citește și :