FOTO. Dealul liliecilor s-a prăbușit din nou. Care este stadiul lucrărilor la lotul IV din Lugoj – Deva

287

Unul dintre loturile de autostradă din vestul țării care trebuie deschis în această vară este aproape gata, dar constructorul se confruntă cu o problemă ce pare a fi fără rezolvare. Vorbim despre lotul IV din autostrada Lugoj – Deva. Aici lucrările au depășit stadiul de 95%, dar Dealul liliecilor continuă să cauzeze probleme. În weekend, o parte din pământ a luat-o din nou la vale.

foto – Pro Infrastructura

”Constructorul (UMB) a finalizat în mare măsură cei aproximativ 22 km ai tronsonului, stadiul fizic fiind în jur de 95%. Punctul nevralgic rămâne celebrul deal „al liliecilor”, acolo unde se avansează la terasamentele din pământ armat, taluzări și la lucrările hidrotehnice.

Cert este că va fi nevoie de întreținere atentă și constantă a sistemului de scurgere a apelor pluviale și a plaselor de protecție mult timp după inaugurarea probabilă din această toamnă”, transmit specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură.

Reprezentanții Pro Infrastructură le cer guvernanților să facă și o analiză de risc de alunecări de teren în zonă pentru ca, după deschidere, șoferii să fie în siguranță.

”Solicităm o analiză obiectivă a riscurilor de alunecări și căderi de pietre de pe versant și monitorizarea nonstop a zonei astfel încât șoferii să circule în deplină siguranță”, cer specialiștii.

Lotul IV din Lugoj – Deva are 22 de kilometri și se întinde între Ilia și Șoimuș. Costul pentru realizarea sa este de 420 de milioane de lei și lucrările, aproape de final, au durat 6 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ