Fostul primar din Peciu Nou, reținut de DNA

172

Procurorii anticorupție au descins ieri la mai multe locații din județul Timiș, acțiunea încheindu-se cu reținerea fostului primar de la Peciu Nou.

Procurorii anticorupție susțin că în cursul anului 2013, Ioan Fărcălău , în calitate de primar al comunei Peciu Nou, județ Timiș, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) o sumă de bani reprezentând 5% din valoarea unor contracte pe care acesta urma să le încheie cu primăria respectivă.

În schimbul banilor, Fărcălău i-a promis martorului că va depune toate demersurile pentru ca acele contracte să fie încheiate cu firma sa. De asemenea, ex-primarul urma să se asigure ca acele contracte să se desfășoare în bune condiții pentru firma omului de afaceri, prin efectuarea plăților la timp și acceptarea la plată a înscrisurilor depuse ( situații de lucrări , facturi fiscale etc.).

”În acest context, într-un interval de două luni de la data încheierii a patru contracte de execuție lucrări (11 februarie 2014), omul de afaceri a remis inculpatului Fărcălău Ioan, în 9 tranșe, suma de 129.200 lei (din totalul de 403.650 lei, echivalentul procentului de 5%). Ulterior, în cursul anului 2015, martorul a mai remis inculpatului suma de 2.000 euro și un ceas de mână.
La data de 18 octombrie 2017, inculpatul Fărcălău Ioan este prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile” scriu procuorii anticorupție.

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” mai arată DNA Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ