Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, și-a lansat un nou partid țărănist

1667

Fostul edil al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, și-a lansat un nou partid țărănist, sâmbătă 10 februarie, împreună cu Viorel Sasca, fostul consilier județean.

Noua organizație se numește Partidul Național Țărănist “Maniu – Mihalache”, dar prof. dr. Gheorghe Ciuhandu nu este șeful, ci tânărul Gabriel Muncus. Acesta este președinte interimar. Prin urmare, timișenii sunt chemați să se înscrie în acest partid istoric de tradiție, cu un trecut foarte zbuciumat, dar care poate avea un viitor luminos.

Duma 05Unul din cele mai vechi partide istorice ce a dat mari oameni politici adevărați în vremuri grele a căzut foarte mult în sondajele publicului în ultimul deceniu.
PNȚCD a trecu prin multe convulsii după ultima lor participare la guvernare. Toate nerealizările și poticnelile alianței ce a scos pentru moment PSD-ul de la perpetua conducere a țării s-au adunat doar în cârca țărăniștilor. Aliații lor de conjunctură parcă au fost gâsca din apă. Nu s-a prins nici un reproș de ei. Doar urmașii politici ai seniorului Corneliu Coposu au tras ponoasele. Neînțelegerile și schimbările dese la conducerea centrală a diverșilor lideri au erodat și mai mult imaginea mototolită a PNȚCD-ului postdecembrist.
O serie de politicieni ce au rămas fideli liniei intransigente și puțin dispuși la compromisuri cu formațiuni de alte ideologii au hotărât că e cazul să încerce o nouă construcție politică ce se vrea continuatoarea vechiului PNȚ.
Să nu uităm ca în secolul XIX vechiul Partid Național al Românilor din Banat a pornit de pe aceste meleaguri fiind cei ce au militat pentru drepturile minorității române. Acum tot de aici pornește la drum noul Partid Național Țărănesc – Maniu Manolache. Numele celor doi mari lideri interbelici este cu bună știință alăturat pentru a arăta linia politică adoptată dar și pentru a face diferențierea de cealaltă formațiune țărănistă ce de asemenea face eforturi pentru a renaște.
Recent la Sighetul Marmației a pornit inițiativa țărăniștilor de a activa din nou în politică. La nici o săptămână deja se pun bazele filialei Timiș. Doi seniori ai politicii locale dar și foști lideri naționali sunt în această construcție: Gheorghe Ciuhandu și Viorel Sasca. Pentru început mai tânărul Gabriel Muncus îndeplinește funcția interimară de președinte.
Programul lor politic este simplu:
-Vor milita pentru Demnitate Națională și împotriva lașității,
-Vor fi stegarii Adevărului și împotriva minciunii,
-Se alătură Corectitudinii împotriva necinstei,
-Se vor considera Responsabili și împotriva bunului plac.
Poate cu aceste cuvinte simple vor convinge cetățenii că mai e nevoie și de alternative la guvernarea celor două mari puteri ce acaparează cam tot.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ