15.1 C
Timișoara
marți 21 mai 2024

Fostul lider și fondator al USR Timiș, Alin Moș, îl demolează pe Dominic Fritz! ,,Fritz a ales să joace murdar, să se țină de mână cu dinozaurii Orban și Băsescu”

Fostul președinte al USR Timiș a scris pe grupul de membri ai USR despre situația aberantă în care a ajuns filiala locală a partidului:

„Alături de o parte dintre voi am reușit să facem din USR Timiș, pe vremea aia, cea mai puternică filială din țară, cu cei mai mulți membri și cu rezultate foarte bune la toate alegerile. În 2020, cu votul vostru și al timișenilor, am fost trimis ca vicepreședinte în Consiliul Județean Timiș. Mi-am propus atunci ca munca mea de acolo să fie o carte de vizită bună pentru USR Timiș. Eram singurul userist din executivul CJT, într-un mediu ostil unde preocuparea numărul unu a colegilor din executiv era în ce moduri mai pot sabota USR-ul și pe colegii din primăria Timișoara. Absurd, penibil, contraproductiv – dar așa era. În tot acest timp nu m-am plâns niciodată, am continuat să lucrez pentru proiectele inițiate de echipa mea, alături de angajații din CJT care au înțeles că pentru mine tot ce contează este să facem bine pentru timișeni. Motivul pentru care am ales să nu fac un scandal public de fiecare dată când lucrurile nu mergeau așa cum trebuia a fost pentru că știam că am de-a face cu oameni foarte orgolioși și că riscam să pun în pericol succesul unor proiecte la care se lucrase foarte foarte mult”, a povestit Cristian Moș. Acesta a renunțat la ideea de a mai candida pentru conducerea filialei în 2021 cu încrederea că până la alegerile din acest an USR Timiș va fi forța dominantă în politica din județ, însă acum se declară dezamăgit de faptul că USR a ajuns să se teamă de Robu și „să dea mâna cu Nica”, a anunțat Moș.

După ce informațiile au ajuns în mediul public, el a omis și o poziție oficială pe această temă. Filiala USR nu mă mai reprezintă, spune Moș.
“În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, de membru fondator al USR Timiș, fost președinte al filialei județene și fost membru în Biroul Național USR, consider că este momentul potrivit să anunț că mă aflu în imposibilitatea de a susține acest proiect. Filiala USR Timiș nu mă mai reprezintă. Astăzi, această organizație nu mai este decât un instrument de manevră nu doar pentru Dominic Firtz, ci mai nou și pentru Alin Nica. ADN-ul USR nu mai există – a devenit oficial un partid „toți la fel”. Astăzi, Fritz se ține de mână cu Ludovic Orban și Băsescu, unii dintre dinozaurii din cauza cărora am intrat în politică noi, ceilalți. În 2021, am crezut sincer că Dominic Fritz poate duce mai departe misiunea noastră, că el poate crește filiala USR Timiș și că înțelege de ce e important să ai în spate o filială județeană puternică, chiar dacă tot ce îți dorești e Primăria Timișoara”, spune Moș.

Moș este sigur că, din cauza jocurilor murdare și a incompetenței lui Fritz, USR Timiș va rămâne fără primari și se întreabă câte filiale la nivel local mai există.

“Mă întreb oare câți primari o să mai aibă USR în Timiș după alegerile din 9 iunie?Sau mai bine hai să ne întrebăm câte filiale locale active mai avem în județ azi? Ce s-a ales de toată munca noastră de construcție din 2016 până în 2021? Incapabil să aibă încredere în forța noastră ca echipă, Dominic Fritz a ales să joace murdar, să facă pacturi cu cele mai îndoielnice personaje din peisajul politic local, să se comporte exact ca un politician de rit vechi. Nimeni nu vorbește despre cum timp de 3 ani și pânâ acum 3 săptămâni, ordinul de partid era: „Atacați-l pe Alin Nica!”, cel care sabota activitatea lui Fritz la orice pas. Iar acum, brusc, trebuie să aplaudăm când Nica spune că „simte că s-a întors acasă, lângă noi în USR”.

Aceasta nu este politica pe care eu vreau s-o fac. Eu sunt tot cel din 2016 – cel care a fondat USR Timiș cu mare încredere, pus pe treabă și care crede sincer că doar cu oameni muncitori și corecți se pot obține rezultate. Voi continua munca mea de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, dar și parcursul politic așa cum consider că este corect față de cei care mi-au dat votul de încredere.

Mai am putere de muncă și chef de treabă. Mergem înainte cu oameni buni și încredere că putem să construim pe baze sănătoase, fără compromisuri”, a concluzionat Moș.

Alte subiecte :

Citește și :