Fosta vilă a lui Nicolae Ceauşescu, între indiferenţa și neputința CJ Timiş – VIDEO

1784

O vilă care înainte de 1989 era un palat, acum e o ruină, vorbim de fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu, de pe bulevardul C.D. Loga, construită în 1968, în care fostul dictator venea prin periplurile sale în judeţul Timiş.

După 1992, vila a ajuns pe mâna CJ Timiş, care a transformat-o în hotel, apoi proprietarii s-au împărţit. O parte din terenul din faţa vilei aparţine Centrului Cultural Francez, 48% din acţiuni CJ Timis, iar 52% din acţiuni aparţin lui Ovidiu Tender care, prin Intercenter Service, a început lucrările de restaurare şi transformare a acesteia într-un hotel de 5 stele.

Lucrările au fost întrerupte odată cu condamnarea lui Tender la 12 ani de închisoare, tot el fiind şi acţionarul grupului de firme Intercenter Service. La ora actuală a ajuns o vilă cu trei proprietari, numai bună pentru boschetari.

Consiliul Judeţean Timiş a încercat de mai multe ori să ia legătura cu proprietara terenului din faţa vilei, care este o româncă ce trăieşte în Franţa, pentru un schimb de terenuri, astfel încât Consiliul Judeţean Timiş, prin acest schimb, să ajungă majoritar. Însă de fiecare dată discuţiile au eşuat. Până când se va găsi o rezolvare, vila o să cadă din picioare, mai ales că, intrând în proces de transformare, au fost scoase uşile, pe unele locuri şi ferestrele, dată jos tencuiala, posibil şi unele modificări la interioare, ceea ce va face să ajungă o adevărată ruină, în plin centrul municipiului, într-o zonă „prezidenţială” ce altădată era numită „Cartierul Primăverii”.

Vila lui Ceauşescu, care după 1992 a intrat pe mâna Consiliului Judeţean Timiş, care a transformat-o în hotel cu 26 de locuri în apartamente şi garsoniere, şi 165 locuri la restaurant, acum nu mai e decât un „bârlog” bun pentru boschetari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.