Fostă studentă în Timișoara, la vot în Franța: ”Muțumesc frumos pentru cele trei ore petrecute azi-dimineață în fața secției”

91

Timișorenii care sunt stabiliți în străinătate întâmpină probleme în încercaea de a își exprima dreptul constituțional. Mii de oameni așteaptă ore în șir ca să voteze în peste hotare.

Nicoleta, fostă student la Jurnalism în Timișoara, este stabilită în Franța și a mers de dimineață să voteze. Însă lucrurile nu au mers prea bine. A așteptat 3 ore pentru a pune ștampila pe buletine. Tânăra are un mesaj tranșant pentru Guvernul României.

„Ambasada României în Franța / Ambassade de Roumanie en France vă mulțumesc frumos pentru cele 3 ore petrecute azi-dimineață în fața secției de votare nr 94! 3 ore în care au votat 200 de oameni maximum! Un excelent exemplu de bună organizare, bravo! Îndrăznesc să cred ca e neștiință, nu un act deliberat pentru a împiedica cetățenii să voteze!
Guvernul României ați câștigat! Mi-ați arătat voi mie și altora ca mie că oriunde aș fi în lumea asta VOI PUTEȚI să mă transformați în cetățean de mâna a doua și să îmi luați (din proastă organizare sau deliberat) un drept fundamental, poate ultimul pe care eu si altii ca mine îl mai ceream României!”, a scris pe Facebook Nicoleta Pitar, româncă stabilită în Franța.

Și în Gerania, Spania sau Anglia românii așteaptă ore bune pentru a intra la urne. În tot acest timp, MAE anunță că lucrurile decurg normal în diaspora.

LĂSAȚI UN MESAJ