Fostă campioană olimpică, suspendată pe viaţă pentru că a susţinut şi iniţiat dopajul!

175

Scandalul dopajului cu meldonium care a afectat kaiacul din România în 2016, lotul național alegându-se atunci inclusiv cu interdicția de a participa la JO de la Rio, face victime și în 2018. Agafia Constantin, fosta mare campioană olimpică la kaiac, care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles, a fost suspendată pe viață de ANAD pentru inițierea și susținerea dopajului cu meldonium în cazul unei sportive minore, Diana Niculcea.

Astfel, decizia a fost luată de ANAD în cazul Agafiei Constantin (63 de ani) în data de 11 septembrie. Aceasta este soția directorului federal Ionel Constantin. 

În urma unei anchete declanșate de Gazeta Sporturilor, Agafia Constantin a fost găsită vinovată pentru inițierea și susținerea dopajului cu meldonium. Astfel, la începutul anului 2017, Diana Niculcea, o fostă junioară, a povestit cum a urmat o cură cu Ripronat, un medicament care conținea și meldonium: „Am făcut 15 fiole intravenos în ianuarie 2016 și alte 12 în februarie. La începutul lui martie, după ce a explodat cazul Șarapova, antrenoarea m-a chemat în cameră și mi-a zis că am făcut meldoniumul fără să știm că e nelegal. Totul pe acest subiect am discutat mereu numai între patru ochi. Era foarte sigură că nu va ieși nimic la un eventual control, pentru că folosisem o cantitate mică„.

sursa: digisport

LĂSAȚI UN MESAJ