14.1 C
Timișoara
vineri 29 martie 2024

Fost primar al unui celebru oraș din Banat acuzat de matrapazlâcuri în arii protejate, vezi despre cine este vorba

Deja celebra pagină de Facebook ”Stop Defrișărilor!” are un dur atac la adresa fostului primar al Reșiței dar și fost director al Direcției Silvice CS.

”Mihai Stepanescu, jefuitorul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului din cadrul Regia Nationala a Padurilor – Romsilva și al Primăriei Reșița” scriu cei de la Stop Defrișărilor.

Despre Stepanescu aceștia scriu că ”a absolvit Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov, fiind coleg apropiat cu Zoran Acimov, directorul chefliu al Parcului Național Retezat dar și cu alți angajați cu funcții de conducere din centrala RNP Romsilva.
A început cariera ca inginer silvic al Ocolului Silvic Văliug unde a avut primul contact cu exploatările silvice din însăși Rezervația Naturală Integrală Bârzăvița după care a fost transferat ca inginer silvic la Direcţia Silvică Reşiţa.
În 1995 a fost promovat în funcţia de şef al Ocolului Silvic Reşiţa, funcţie ocupată până în anul 2000, cu o întrerupere de câteva luni în anul 1999 când a fost director comercial al Direcţiei Silvice Reşiţa.
În urma unor tăieri ilegale din zona Ocolului Silvic Reșița și a neregulilor grave constatate de directorul tehnic Nicolescu Sabin și alți ingineri silvici ai Direcției Silvice Reșița, părăsește RNP-Romsilva.
Odată cu înființarea Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Cinegetic din anul 2001 a devenit inspector şef, iar apoi a fost numit director al Direcţiei Silvice Reşiţa, poziție din care a avut posibilitatea să se răzbune pe cei care l-au dat afară pentru neregulile grave. Astfel, inginerul Sabin Nicolescu, din funcția de director a ajuns șef de district la Ocolul Silvic Bocșa.
În anul 2001 în calitate de director al Direcției Silvice Reșița din cadrul RNP-Romsilva propune o serie de modificări ale limitelor Parcului Național Semenic – Cheile Carașului cu scopul de a facilita exploatarea forestieră pe suprafețe întinse din OS Văliug și OS Reșița.
În anul 2002, transmite Ministerul Mediului – România solicitarea de desființare a Rezervațiilor Bârzăvița, Buhui-Mărghitaș și Groposu justificând dorința de a continua exploatarea forestieră comercială prin tăieri grădinărite (adresa nr. 1409/26.03.2002).
În anul 2003 prin intermediul inginerului silvic Ilie Odorescu influențează emiterea Ordinului de Ministru 552/2003 prin transmiterea unor limite ale zonelor de conservare specială care să permită viitoarele exploatări forestiere ce le va executa în perioada 2005-2008 din calitatea de șef al OS Reșița.
În anul 2004 se înființează administrațiile parcurilor naționale Semenic – Cheile Carașului, Cheile Nerei-Beușnița și Domogled – Valea Cernei iar Mihai Stepanescu numește în posturile de directori, inginerii silvici nedoriți de sistemul silvic care devin marionetele lui.
În perioada 2005-2008, a fost şef al Ocolului Silvic Reşiţa perioadă în care s-au comis numeroase tăieri rase, ilegale, în Rezervația Naturală Cheile Carașului. Suprafețele tăiate au fost între 0,9 și 8,7 ha. O suprafață rasă de 4,7 ha imediat după tăiere a fost incendiată pentru a se șterge orice urmă. Încălcarea codului silvic și a normelor silvice s-a făcut continuu, fără ca organele de control să intervină.
Pentru a mușamaliza tăierile ilegale dar și pentru a avea garanția avizării unor noi tăieri rase prevăzute nelegal în amenajamentul silvic favorizează prin influența deținută numirea în funcția de director al Administrației Parcului Național Semenic – Cheile Carașului pe finul său, inginerul Sorinel Tudorescu.
În anul 2008, având potența financiară dobândită din “eficienta gestionare” a exploatărilor forestiere ale fondului forestier național administrat de RNP-Romsilva, candidează independent și este ales primar al Municipiului Reșița.
Având o mare abilitate în câștigul ilicit din exploatări forestiere, nu a fost decât un pas pentru a-și utiliza abilitatea în noul domeniu – achizițiile publice”.

Alte subiecte :

Undă verde pentru construirea unui spital nou în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei și Mehita Fanny Sylla, Manager Regional, Banca Mondială - Corporația Financiară Internațională (International Finance Corporation, IFC) au...

Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town

Imaginația este una dintre aptitudinile pe care cei mici o pot modela până când nimic nu li se va mai părea imposibil, iar orice...

Citește și :