Fost președinte de consiliu județean din vestul tării, pușcărie cu executare ! Despre cine e vorba

222

Magistrații Tribunalului Timiș au redactat și publicat sentința în dosarul de corupție „Mită în trandafiri”, cel în care Nicolae Ioțcu, fostul președinte al Consiliului Județean a fost judecat pentru că a fost prins încasând o mită de 10.000 de euro.

Astfel, fostul președinte al Consiliului Județean Arad a fost condamnat, pentru trafic de influență, la 4 (patru) ani de închisoare cu EXECUTARE, și s-a dispus confiscarea de la acesta a sumelor de 35 de mii de lei și 10.000 de euro! Ceilalți doi inculpați în dosar, Alin Pătrașcu (administratorul societății SC Medicare Tehnics) și Adrian Nedelciu (fost director executiv în cadrul Direcției Tehnice Investiții din CJA) au primit ani mai puțini, și cu SUSPENDARE. Nedelciu – 2 ani cu suspendare sub supraveghere, iar Pătrașcu – un an și nouă luni cu „suspendare”. Sentința nu este definitivă.

În dosarul întocmit de procurorii DNA se spune că, în cursul anului 2012, Ioţcu Petru Nicolae, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziție publică privind “Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, în valoare de 1.600.000 de euro.

Astfel, Ioţcu Petru Nicolae i-a determinat pe funcţionarii din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferenţial şi a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influenţând pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea menţionată anterior în asociere cu o altă firmă.

Urmare a acestei influențe exercitate, contractul respectiv a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți. La data de 22 iulie 2015 inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmând ca ulterior să i se remită în mai multe tranșe şi diferenţa din suma totală pretinsă. În data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranșă din suma totală de 40.000 de euro), inculpatul Ioţcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani.

Citește mai multe aici
sursa: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ