Un fost lider politic important din Timiș are o dorință fierbinte ! Despre ce este vorba

600

Lipsa unei legături aeriene între Timişoara şi Viena este o ruşine, susţine consilierul judeţean PSD, Dan Poenaru.

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Timiș, Dan Poenaru, medic de profesie, a solicitat să se facă demersuri pentru introducerea unei linii aeriene între Viena şi sora ei mai mică, Timişoara:

“Timișoara, supranumită mica Vienă, nu mai are aproape de cinci ani nicio legătură aeriană cu marea Vienă. Este o mare rușine, după părerea mea, și va aduce prejudicii grave fluxului de turiști. Mi se dă răspunsul că există autostradă. Eu am fost recent la Viena și am făcut nouă ore și jumătate. Am prin două accidente de circulație și două restricții de construcție pe autostradă. Nu știu câtă lume va veni de la Viena să vadă Timișoara în aceste condiții. Haideți să facem un efort comun să putem pune în funcțiune linia aeriană Timișoara – Viena și Viena – Timișoara”, a spus Dan Poenaru.

Consilierul judeţean Mihăiţă Bojin a propus, pentru rezolvarea problemei ridicate de Dan Poenaru, trecerea aeroportului Timişoara de la Ministerul Transporturilor, la Consiliul Judeţean.

“Dacă mai sunt discuții cu Ministerul Transporturilor, cu Guvernul României, de a trece Aeroportul Timișoara în proprietatea Consiliului Județean. Dacă puteți să ne spuneți că după aceea s-ar putea rezolva problema și cu Aeroportul Cioca, să fie o pistă ușoară, secundară a aeropotului. Cred că dacă ne-am focusa pe obținerea Aeroportului, pe transfer înspre noi, cred că ar fi benefic și am rezolva multe probleme inclusiv ceea ce domnul doctor a spus”, a declarat Mihăiță Bojin.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra,  a declarat că va transmite o adresă, celor care ar putea face demersuri în vederea introducereii unei curse aeriene Timişoara – Viena. Surse aeroportuare au declarat, însă, că introducerea unei astfel de curse este aproape imposibilă, nefiind rentabilă din punct de vedere economic.

LĂSAȚI UN MESAJ