Focuri de armă la frontiera de vest. Un sârb a vrut să fugă de o polițistă…

889

O poliţistă de frontieră de la PTF Naidăş, care a depistat un urmărit internaţional la controlul de frontieră, a fost nevoită să tragă un foc de armă în plan vertical şi să-l imobilizeze pe bărbat, după ce acesta a încercat să fugă din punctul de frontieră.

În data de 5 august 2016, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş, judeţul Caraş-Severin, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean sârb L. Negovan, în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Serbia, care era pasager într-un autoturism marca Opel, înmatriculat în Serbia.
Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţista de frontieră care a verificat documentele a constatat că persoana în cauză figura în bazele de date ca fiind urmărită în vederea arestării, pentru faptul că făcea parte dintr-o reţea de migraţie ilegală, alertă introdusă de autorităţile austriece în data de 26 iulie 2016.
Aflând că este căutat de autorităţi, cetăţeanul sârb a încercat să se sustragă reţinerii, încercând să fugă, moment în care poliţista de frontieră a procedat la somarea verbală a celui în cauza.
Deoarece bărbatul nu s-a supus somaţiei, poliţista a executat un foc de avertisment în plan vertical, în conformitate cu prevederile legale şi cu sprijinul altor doi colegi, l-a imobilizat şi încătuşat.

frontiera gianina bumbuPolițista de frontieră Gianina Bumbu de la PTF Naidaș nu a ezitat să scoată pistolul și să tragă un foc de avertisment în momentul în care un traficant de migranți sârb, urmărit internațional, a încercat să fugă de la controlul de frontieră.

Cetăţeanul sârb a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ