Focar de pestă porcină la câțiva kilometri de Timiș, în Serbia

81

Autoritățile din Timiș au intrat din nou în alertă. În Serbia, foarte aproape de județul nostru, a fost confirmat un focar de pestă porcină. Imediat, prefectul de Timiș, Eva Georgeta Andreaș, a convocat o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor. Existența focarului a fost confirmată în localitatea Srpski Italbe, din Serbia. Localităățile timișene Iohanisfeld și Otelec se află în zona de supraveghere, la 9,6 km distanță.

Autoritățile au luat câteva măsuri pentru a fi siguri că pesta nu ajunge și la porcii idn Timiș. Astfel, se intensifică acțiunile de vânătoare din fondurile cinegetice. Prefectul Eva-Georgeta Andreaș a cerut Gărzii Forestiere să ia toate măsurile să se vâneze cotele de vânătoare de mistreți din toate fondurile de vânătoare din zona de graniță. Se vor vâna porcii mistreți de pe fâșia de granită, cu acordul Poliției de Frontieră. Vehiculele care tranzitează vămile vor fi dezinfectate și se va intensifica controlul în vămi pentru a împiedica introducerea de produse animale infestate și se vor institu filte de cntrol pe drumurile din Timiș.

Toate suinele din zonă au fost inventariate, neexistând la ora actuală suspiciuni de îmbolnăviri. Populația trebuie să știe că este interzis cumpărarea pporcilor sau a cărnii idn zonele contaminate sau de persoane neautorizat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ