Focar de pestă porcină africană la porci mistreţi, în zona Chevereşu Mare

23

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în judeţul Timiş, la Chevereşu Mare, la trei porci mistreţi. Comitetul Local de Combatere a Bolilor a luat decizia de a institui o zonă de protecţie pe opt kilometri în preajma localităţii şi o zonă de tampon de cinci kilometri.

Direcţia Sanitară Veterinară a fost anunţată de existenta a trei cadavre de mistreţi, în vârstă de aproximativ 2 – 5 ani, la o distanţă de 100 m unul de celălalt, pe Fondul de vânătoare Chevereşu Mare, aparţinând Asociaţiei de vânătoare Banat Forest Hunt. În urma examinării, a fost depistată pesta porcină africană, fiind liate măsuri de combatere a focarului.

În zona de protecţie de opt kilometri, care cuprinde localităţile Bacova, Sârbova, Hitiaş, Bazoşu Vechi, Bazoşu Nou, Dragşina şi Chevereşu Mare, se vor aplica restricţii de circulaţie a animalelor, fără acordul medicului veterinar. Zona tampon cuprinde localităţile Buziaş, Căpăt, Dragoeşti, Topolovăţu Mare, Topolovăţu Mic, Şuştra, Petrovaselo, Recaş, Izvin, Remetea Mare, Bucovăţ, Moşniţa Veche, Albina, Uliuc, Icloda, Sacoşu Turcesc, Vucova şi Otveşti.

LĂSAȚI UN MESAJ