Focar de pestă porcină africană confirmat la Bucovăţ; zeci de porci au fost incineraţi VIDEO

145

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa AlimentelorTimiş, dr. Flavius Nicoară, a declarat că a fost confirmat focarul de pestă porcină africană din localitatea Bucovăţ şi s-au institut zonele de protecţie şi de prevenţie în jurul acesteia.

În zona de protecţie sunt cuprinse localităţile Bucovăţ, Bazoşul Nou şi Remetea Mare, iar în zona de supraveghere Giarmata, Ianova, Izvin, Bazoşul Vechi, Dragşina, Moşniţa Veche, Moşniţa Nouă, Albina, Urseni, Chişoda, Rudicica, zona de est a municipiului Timişoara.

„S-au stabilit şase echipe de medici veterinari care nu au participat la acţiunea din focar, pentru că este interzis, care vor pleca de mâine, iar cu ajutorul poliţiei din fiecare localitate vor intra în fiecare gospodărie pentru a verifica starea de sănătate a tuturor animalelor, prin examen clinic. Dacă temperatura animalului este peste cea normală, se vor recolta probe de sânge care se vor analiza în laboratorul DSVSA Timiş”, a precizat Flavius Nicoară, citat de agerpres.ro.

DSVSA analizează, totodată, şi modalităţile prin care pesta porcină putea ajunge în exploataţia de la Bucovăţ, ţinând cont de faptul că proprietarul nu a mai cumpărat niciun efectiv în ultimul an şi că toate suinele îi erau crotaliate.

LĂSAȚI UN MESAJ