Focar de hepatită A, într-o școală. 7 copii, la spital. OPC, DSP și Poliția au deschis anchete

145

Boala mânilor murdare sau Hepatita A, aşa cum este numită de medici, face victime în Braşov. Şapte elevi, din aceeaşi şcoală, au ajuns pe mânile medicilor după ce au contactat virusul. Focarul de infecţie ar fi plecat, se pare, de la copiii care locuiesc în zonele defavorizate. Direcţia de Sănătate Publică, Protecţia Consumatorului, dar şi poliţiştii au deschis acum anchete. Duminică, şcoala va fi transformată în secţie de votare.

Alarma a fost dată în urmă cu o lună, când primul caz de hepatită A a fost semnalat la Şcoala Numărul 12 din Braşov. Atunci o fetiţă a contactat virusul şi a ajuns pe mânile medicilor.

În timp ce inspectorul șef al OPC Brașov, Sorin Susanu, susține că părinții s-au plând că cei mici s-au îmbolnăvit, rând pe rând, la școală, fără ca cineva să ia măsuri, directorul unității de învățământ susține că focarul ar fi plecat dintr-o zonă defavorizată şi nu din școală.

DSP Brașov susține că, din informaţiile preliminare, în cartierul Bartlomeu există un focar de hepatită acută virală de tip A.

Şi poliţiştii s-au sesizat în acest caz şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiunii de „zădărnicia combaterii bolilor”.

Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât duminică şcoala va fi transformată în secţie de votare. În prezent, în unitatea respectivă învaţă peste o mie de elevi.

Sursa: observatortv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ