Focar de COVID-19 într-un spital timișean

199

Opt asistente medicale și infirmiere de la Spitalul Orășenesc Făget au fost confirmate vineri, 24 iulie, pozitive la infecția cu SARS-Cov-2.

Rezultatele au venit în urma testărilor la care a fost supus tot personalul spitalului din orașul Făget. Conducerea unității a luat această hotărârea după ce în oraș și în localitățile aparținătoare s-au înregistrat peste 20 de cazuri de COVID-19 în ultima perioadă.

„S-a testat tot personalul spitalului din Făget, făcându-se undeva peste 100 de teste. Din aceste teste șase au ieși ca fiind pozitive la COVID-19. Cele șase asistente și infirmiere nu au simptome și se află în izolare. În acest moment DSP Timiș face anchete epidemiologice pentru a descoperi toate persoanele care au intrat în contact cu respectivele cadre medicale confirmate cu coronavirus. Decizia luată de director de a testa tot personalul din spital este foarte bună, astfel cazurile au putut fi identificate din timp și izolate, răspândirea infecției fiind limitată din stadiul incipient.”, a declarat pentru infotimisoara.ro primarul orașului Făget, Marcel Avram. Ulterior, alte două persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.
Sursa: infotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ