Flight Festival -New Media Art

56

FLIGHT FESTIVAL, prin noua secțiune New Media Art, oferă tinerilor creativi șansa să își pună în aplicare ideile.
Echipele FLIGHT FESTIVAL și BOLD (boldexperience.is), prin Art Direction-ul RIIFT Studio (riift.studio), își dau mâna și pregătesc câteva activități care vor activa potențialul tinerilor din domeniul cultural și creativ al țării.
Organizatorii festivalului și-au propus să cucerească publicul cu instalații imersive amplasate atât pe malurile râului Bega, cât și la Aeroportul Cioca.
Podul de Fier (din cartierul Iosefin), Light Art Bridge și Immersive Tunnel (amplasate în apropiere de D’Arc pe Mal ) vor fi zonele cuprinse de lumină, proiecții și muzică experimentală.
Music Art Performance (D’Arc pe Mal ) va fi zona cu o proiecție vizuală, care se va adapta în timp real muzicii live a unei formații.
(https://www.youtube.com/watch?v=_bOzLX6MO7Q)
Hangar Light Show Performance ( de la Aeroportul Cioca) va fi zona în care
publicul va veni, ca la cinema sau la teatru, și va putea petrece timp savurând jocul de lumini și sunet.
Pentru că vrem să implicăm comunitatea creativilor, atât din Timișoara, cât și pe cea din țară, avem doua activități orientate spre aceasta. New Media Art vizează crearea lucrărilor artistice colective și sperăm să adunăm în jurul acestei idei motion designerii, animatorii și artiștii vizuali, sound designerii și muzicienii, poeții locali, dar și programatorii.
Avem deci două open-call-uri pentru:
• Digital Poetry: un totem de circa 4 m înălțime, cu un conținut audio-vizual, creat de către artiștii locali. Instalația în sine redă sinergia a trei domenii ale artei: poezia, muzica și arta vizuală. Luminile vor întregi farmecul acestei construcții.
( Iată un exemplu de astfel de instalație:
https://www.instagram.com/tv/CghB03SM9pZ/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D)
Cei care doresc să ia parte la crearea acestei instalații se pot înscrie, până în data de 7 august 2022, accesând link-ul
https://boldschool.is/FlightFest_DigitalPoetry_Bootcamp
• Light Art Installations Area va fi alcătuită din 5 instalații luminoase.
Acestea vor fi create în cadrul unui Hackathon, unde cei care le concep vor învăța și cum să le prezinte, iar mai apoi 5 dintre aceste instalații vor fi finanțate și vor fi expuse în cadrul Flight Festival.
Pentru participarea la Hackaton înscrierile se fac până în 10 august 2022, accesând link-ul https://boldschool.is/FlightFest_Hackathon_LightArt_Installation
Proiectul este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte și realizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și a Universitatea de Vest din Timișoara.
Mai multe informații despre FLIGHT FESTIVAL 2022 se pot găsi pe pagina de Facebook și pe flight-festival.com. Biletele se pot achiziționa de pe platforma
http://iabilet.ro

LĂSAȚI UN MESAJ