Firmele care vor să reabiliteze Turnul de Apă din Iosefin au 12 angajați. Una ar avea legături cu mafia italiană

136

La licitația pentru reabilitarea Turnului de Apă din Iosefin s-a depus o singură ofertă. Este vorba despre o asociere de patru firme, dar lideri sunt doar două. Numele uneia dintre ele a apărut în presa românească și italiană că ar avea legături cu Cosa Nostra, mafia din peninsulă.

Principala companie este ALCA EUROPEAN FOUNDSS. Are sediul în județul Ialomița, sat Dridu. Profilul firmei este lucrări de construcții de clădiri rezidențiale și nerezidențiale și are șapte angajați. În 2020 a avut o cifră de afaceri de 1,6 milioane de lei, după ce aceasta a fost zero în 2019. Are și datorii de 560.000 de lei.

Cea de-a doua firmă este o filială românească a companie italiene
RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETATE CONSORTILE A.R.L. Sediul îl are în București, are cinci angajați și o cifră de afaceri în 2020 de 8,5 milioane de lei. Are și datorii de 2,1 milioane de lei. Despre firma mamă, presa din România a scris că ar avea legături cu mafia din Italia. Informațiile au apărut după ce firma a câștigat licitația de reablitarea a sediilor SRI și IPJ din Cluj.

„O sucursală din România a unui consorțiu italian de firme a câștigat un contract de lucrări în valoare de peste 50 de milioane de lei, fără TVA, la sediile SRI și IPJ Cluj. RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L. NAPOLI SUCURSALA BUCUREȘTI aparține conglomeratului italian care poartă aceeași denumire. Mai multe societăți care fac parte din acest consorțiu apar în anchetele procurorilor italieni care anchetează apartenența lor la Cosa Nostra”, titrau, în septembrie 2019, colegii de la Gazeta de Cluj.

Materialul lor îl puteți citi aici.

Cafenea, spaţiu expoziţional, sală de evenimente

Amenajarea exterioară a Turnului de Apă din Iosefin presupune o rampă de acces către turn și amplasarea unui mic birou administrative, precum și grupuri sanitare. Accesul în turn ”este tratat ca un traseu pentru observarea construcției din exterior” și care poate fi folosit ca spațiu expozițional. Se va demola gardul existent.
În turn se va amenaja o cafenea, interioară și exterioară, un spațiu expozițional și sală de evenimente. Rezervorul industrial va fi păstrat.

Primăria Timișoara a estimat prețul proiectului la aproape 6,6 milioane de lei.

1 COMENTARIU

  1. Vă așteptăm pe șantier, lucrările qu demarat și sunt în grafic.
    Poate văzând cum decurg lucrările, veți scrie și un articol pozitiv bazat pe fapte reale…vedem ca articole fake news va pricepeți sa scrieți

LĂSAȚI UN MESAJ