Firmele bănățene invitate să se prezinte la expoziția internațională de la Shanghai | FOTO-VIDEO

67

China este de câteva decenii una din cele mai dinamice economii din întreaga lume. Succesul acestei explozii de dezvoltare este fără îndoială comerțul foarte dezvoltat cu aproape toate statele dincolo de sistemele politice aflate la guvernare.

Expoziția internațională de exporturi și importuri organizată de cinci ediții la Shanghai este una din cele mai importante din tot arealul asiatic. Firmele ce cu adevărat au ceva de oferit trebuie să fie acolo pentru a fi creditate că ar fi de nivel ridicat.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze la București, a organizat în data de 28 mai 2023, în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT de pe bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22 un eveniment interactiv de prezentare a celei mai mari manifestări expoziționale dedicată importului organizată pe plan mondial: „China International Import Expo (CIIE), Shanghai 2023”

Reprezentanții târgului prezenți la Timișoara au oferit informații despre:
-Rezultatele obținute în cadrul celor 5 ediții anterioare ale târgului
-Modalitatea de înscriere și participare la CCIE.
Întâlnira cu mediul de afaceri timișean s-a transformat într-o discuție cu multe întrebări adresate părții chineze și cu răspunsuri lămuritoare privind evenimentul expozițional ce va avea loc în toamna aceasta.

Cea de-a 6-a ediție a China International Import Expo va avea loc în perioada 5-10 noiembrie 2023 la Shanghai (R. P. Chineză).

Expoziția este structurată în 6 pavilioane tematice: Food and Agricultural – pavilion principal / Automobile and Automotive / Intelligent Industry, Information and Technology / Consumer goods / Medical Equipment and Health Care / Trade and Services.

Având în vedere că R.P. Chineză estimează importuri semnificative în următorii ani, China International Import Expo reprezintă o oportunitate unică pentru companiile românești, dar mai cu seamă cele bănățene, de a-și promova produsele și de a identifica parteneri chinezi stabili cu sprijinul cărora să își extindă activitatea pe piața chineză.
Evenimentul s-a desfășurat în limba engleză.

Din partea română prezentarea evenimentului și moderarea discuțiilor a fost preluată de Mihaela Tomescu, director al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

O amplă prezentare a expoziției de importuri și exporturi ce va avea loc în noiembrie a făcut SHI Huangjui vicepreședintele Centrului expozițional din Shanghai. A mai continuat prezentarea și a subliniat așteptările de la partea română și GAO Feng director al diviziei de presă și publicitate al delegației economice chineze.